Εγχειρίδιο Παιχνιδιού 'Shakes & Fidget

Πήγαινε κάτω

Εγχειρίδιο Παιχνιδιού 'Shakes & Fidget

Δημοσίευση  StreetPoet Την / Το Δευ Σεπ 20, 2010 8:40 pm

Γενικές Πληροφορίες

Το 'Shakes & Fidget - Το παιχνίδι' είναι ένα κλασικό παιχνίδι που παίζεται μέσω προγραμμάτων πλοήγησης (Browsergame). Δεν απαιτείται το κατέβασμα και η εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού. Το παιχνίδι είναι δωρεάν και δεν περιέχει διαφημίσεις.

Τα έξοδα ανάπτυξης, υποστήριξης και τα έξοδα για τους διακομιστές του ‘ Shakes & Fidget – Το παιχνίδι’ καλύπτονται από το σχεδιασμό του δωρεάν παιξίματος. Με την αγορά μανιταριών μπορείτε να προοδεύσετε γρηγορότερα. Για παράδειγμα, τα μανιτάρια μπορούν να ανταλλαχθούν επιτρέποντάς σας να αυξήσετε το ημερήσιο όριο αναζήτησης.

Τώρα που γνωρίζετε τη φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι το υπόλοιπο εγχειρίδιο αποτελεί μια σύντομη επισκόπηση των λειτουργιών του παιχνιδιού και κάποιων συμβουλών ώστε να μπορέσετε κι εσείς να μεταμορφωθείτε σε ήρωα (ηρωίδα).
Βέβαια, οι παρούσες οδηγίες δε θα σας εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στο Hall of Fame, αλλά μπορεί να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Εγγραφή

Πρώτο βήμα
Με το πρώτο βήμα καθορίζετε το φύλο σας, τη φυλή, την κατηγορία και την εμφάνισή σας στο παιχνίδι. Παρακαλούμε να θυμάστε ότι η επιλογή της φυλής και της κατηγορίας θα επηρεάσει την απόδοσή σας από την αρχήΛάβετε υπόψη, ότι η επιλογή φυλής μπορεί να αλλάξει αργότερα στο παιχνίδι, αλλά η επιλογή της κατηγορίας είναι οριστική. Τα μπόνους που λάβατε κατά τη δημιουργία του χαρακτήρα και την εγγραφή δεν επηρεάζονται

Δεύτερο βήμα

Πατήστε «Αποθήκευση Χαρακτήρα» και θα προχωρήσετε στο δεύτερο βήμα της διαδικασίας εγγραφής. Στο δεύτερο βήμα επιλέγετε το κατάλληλο όνομα για τον ήρωά σας (ή την ηρωίδα σας).
Στο δεύτερο πεδίο γράψτε τη διεύθυνση e-mail (για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής με έναν κωδικό επαλήθευσης) και έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης.

Διαβάστε τους ΓΟΣ και επιβεβαιώστε ότι συμφωνείτε με αυτούς για να προχωρήσετε στο τρίτο βήμα.


Τρίτο βήμα

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε. Θα λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση e-mail που έχετε δηλώσει. Σε αυτό θα βρείτε δύο συνδέσμους:
1. τον προσωπικό σας σύνδεσμο επιλογής.
2. ένα σύνδεσμο για την επικύρωση του λογαριασμού σας (επιβεβαιώνει την ύπαρξη της διεύθυνσης e-mail και ότι είστε ο κάτοχος).


Παρακαλούμε να θυμάστε:
Σε περίπτωση που επιλέξετε να μην επικυρώσετε το λογαριασμό σας, θα μπορείτε να παίξετε με περιορισμούς στο παιχνίδι, όπως να μην είστε σε θέση να δωρίζετε χρυσάφι στη φατρία σας.

Η επαλήθευση έχει και άλλα προνόμια: μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λάβετε 10 δωρεάν μανιτάρια.

Ταβερνα

Η ταβέρνα, το πρώτο σημείο στο μενού πλοήγησης, είναι το μέρος, στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε και να αποδεχτείτε αποστολές. Εδώ μπορείτε να συναντήσετε άτομα που είναι πρόθυμα να σας αναθέσουν διάφορες εργασίες, επιτρέποντάς σας να κερδίσετε χρήματα και εμπειρία. Κάνοντας κλικ επάνω στο άτομο που κάθεται στο τραπέζι μπροστά σας εμφανίζονται οι τρεις αποστολές και μπορείτε να επιλέξετε μία από αυτές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη μπάρα «Δίψα για Περιπέτεια». Κάθε αναζήτηση μειώνει τη δίψα σας. Η μείωση ισοδυναμεί με το μήκος της αναζήτησης (ένα λεπτό = ένας πόντος περιπέτειας). Αλλά μπορείτε να τη ξαναγεμίσετε πατώντας πάνω στον μπάρμαν και πίνοντας μία μπύρα (μία μπύρα = 20 πόντοι περιπέτειας. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφτεί μέχρι δέκα φορές την ήμερα.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα τρίτο άτομο στην ταβέρνα, ο παπατζής. Εδώ μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα παιχνίδι τύχης. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ή μανιτάρια* και έχετε την ευκαιρία να τα διπλασιάσετε αν επιλέξτε το σωστό κώνο. Μπορείτε επίσης να ποντάρετε χρυσό πληκτρολογώντας απλά "/gold ;-) x" στο chat της φατρίας και μετά να πάτε στον παπατζή.
* Μόνο μετά την αγορά επιπλέον μανιταριών για πρώτη φορά.


Συμβουλή: Τα μεσάνυχτα γεμίζει αυτόματα πλήρως η μπάρα όρεξης για περιπέτεια (η μπάρα πηγαίνει πάλι στο 100)

Συμβουλή: Επίσης, τα μεσάνυχτα μηδενίζεται ο αριθμός των πόντων που δεν χρησιμοποιούνται.

Συμβουλή: Στις αποστολές μπορείτε να βρείτε και μανιτάρια. Αλλά πάντα να ελέγχετε την τσάντα σας. Εάν δεν υπάρχει χώρος, τότε το αντικείμενο που κερδίσατε θα χαθεί.

Συμβουλή: Για κάθε αποστολή που ολοκληρώνετε επιτυχώς θα λαμβάνετε 10 πόντους δόξας.

Αρένα

Αρένα - Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος!

Στην αρένα μπορείτε να αναμετρηθείτε με άλλους παίκτες και να κερδίσετε δόξα και χρυσάφι (ή να χάσετε). Το σύστημα επιλέγει αυτόματα έναν αντίπαλο που έχει περίπου την ίδια δόξα με εσένα. Διαφορετικά, μπορείτε να πληκτρολογήστε απλά το όνομα ενός άλλου παίκτη και να πατήσετε «ΟΚ» για να επιτεθείτε.

Συμβουλή: Μετά από κάθε αναμέτρηση θα πρέπει να περιμένετε 10 λεπτά. Θέλετε να πάτε πιο γρήγορα στην επόμενη αναμέτρηση; Ο υπεύθυνος της αρένας θα κάνει τα στραβά μάτια αν τον «λαδώσετε» με ένα μανιτάρι.


Συμβουλή: Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την αναμέτρηση, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο αποτέλεσμα αυτής παραλείποντάς την. Θα δείτε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Φύλακας πόλης

Όλοι θέλουν χρήματα, ακόμα και ένας ισχυρός ήρωας σαν κι εσάς.
Μπορείτε να εργαστείτε ως φρουρός της πόλης για έως και δέκα ώρες. Δεν είναι το πιο ευχάριστο επάγγελμα, αλλά πληρώνει καλά.

Συμβουλή: Σε περίπτωση που διακόψετε την εργασία πριν τη λήξη του χρόνου, δε θα λάβετε την αμοιβή σας.

Συμβουλή: Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο του ήρωας σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η αμοιβή του.

Οπλοπωλείο


Κάθε ήρωας δράσης που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει ότι: Κανείς δεν φτάνει πολύ μακριά δίχως καλό εξοπλισμό.
Γι' αυτό το λόγο να επισκέπτεστε το οπλοπωλείο. Εδώ θα βρείτε ποικιλία χρήσιμων αντικειμένων.
Σας ενδιαφέρει κάποιο αντικείμενο; Εάν οδηγήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το αντικείμενο, εμφανίζονται οι ιδιότητές του και η τιμή. Κάποια από τα αντικείμενα κοστίζουν χρυσάφι. Κάποια είναι τόσο ιδιαίτερα που ο πωλητής θέλει και μανιτάρια.

Πώς να αγοράσετε ένα αντικείμενο
Σε περίπτωση που διαθέτετε αρκετό χρυσάφι (και μανιτάρια, αν απαιτείται), απλά σύρετε το αντικείμενο σε μία θέση. Για να το ενεργοποιήσετε, απλά τραβήξτε το στο κατάλληλο πεδίο.

Μπορώ να τα πουλήσω;
Φυσικά. Απλά σύρετε το αντικείμενο στην τσάντα σας πρώτα, μετά σύρετέ το πάνω στον κατάλογο και αφήστε το πλήκτρο του ποντικιού. Θα λάβετε 25% της τιμής χρυσού που κόστιζε το αντικείμενο όταν το αγοράσατε.

Συμβουλή: Η προσφορά αλλάζει αυτόματα τα μεσάνυχτα. Πληρώνοντας ένα μανιτάρι μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε προϊόντα.

Συμβουλή: Όσο μεγαλύτερο επίπεδο έχει ο ήρωάς σας, τόσο πιο καλά αντικείμενα του προσφέρονται.

Μαγαζί μαγικών

Δε νοείται μάγος δίχως μαγικά αντικείμενα.
Τέτοιου είδους αντικείμενα, όπως μαγικά κολιέ, δαχτυλίδια, αξεσουάρ και μαγικά φίλτρα μπορείτε να αγοράσετε στο μαγαζί μαγικών.


Συμβουλή:
Τα μαγικά φίλτρα είναι πιο πολύπλοκα από τα υπόλοιπα αντικείμενα:
- Τα μαγικά φίλτρα ενεργοποιούνται σύροντάς τα στην εικόνα του χαρακτήρα σας.
- Μπορείτε να ενεργοποιήσετε έως και τρία μαγικά φίλτρα την ίδια στιγμή.
- Τα μαγικά φίλτρα με την ίδια επίδραση θα καταργήσουν τα παλιότερα φίλτρα μηδενίζοντας το χρονόμετρο.
- Τα ενεργά φίλτρα εμφανίζονται στην οθόνη του χαρακτήρα σας, στη δεξιά πλευρά των επιτευγμάτων.
- Κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο ενός ενεργού φίλτρου ακυρώνεται η επίδρασή του.

Στάβλος

Δεν θέλετε να περπατήσετε; Ανεβείτε λοιπόν!
Στο στάβλο μπορείτε να νοικιάσετε μέσα μεταφοράς για 14 ημέρες, τα οποία σας δίνουν χρονικό προβάδισμα στις αποστολές σας.

Συμβουλή: Μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο ενοικίασης νοικιάζοντας το ίδιο ζώο. Κατά αυτό τον τρόπο αυξάνεται η διάρκεια ενοικίασης.

Συμβουλή: Μπορείτε να αναβαθμίσετε το μεταφορικό σας μέσο. Κατά αυτό τον τρόπο χάνεται το παλιό σας μέσο μεταφοράς.

Συμβουλή: Ανάλογα με τον χαρακτήρα του ήρωά σας υπάρχουν διάφορα μέσα μεταφοράς, τα οποία δε διαφέρουν ως προς την απόδοσή τους.

Συμβουλή: Η επιδότηση προστασίας περιβάλλοντος για το δράκο δίνεται μόνο μία φορά.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια αποτελούν ένα πρόσθετο μέσο πληρωμών, το οποίο σας βοηθάει να επιταχύνετε την πρόοδο του παιχνιδιού. Μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον μανιτάρια από αυτό το μενού.

Συμβουλή: Ανάλογα με τη μέθοδο πληρωμής, ο χρόνος που χρειάζεται για να λάβει χώρα η μεταβίβαση των μανιταριών μετά την παραγγελία ποικίλει (από 30 δευτερόλεπτα έως κάποιες ημέρες (μέθοδος "transfer").
avatar
StreetPoet
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 123
Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2010
Τόπος : Hell

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.facebook.com/streetpoet

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης